Veckobrev v.46

Vecka 46

Ännu en intensiv vecka går mot sitt slut.  Nu har vi kommit igång ordentligt med att öva på vårt julspel. Vi är så imponerade av eleverna hittills och vi tror att det här kommer att bli riktigt bra!! Vi behöver rekvisita och många av sakerna/kläderna har vi i skolan men vi behöver lite hjälp från er.  Många av barnen har erbjudit sig att ta med sig saker hemifrån så vi skickar med en lapp hem med vad som skulle behövas. Vi ser fram emot onsdag och fredag nästa vecka!!

I matten jobbar vi bl a med att dela upp talen 6 – 10. Träna gärna hemma på olika sätt (se tips på Ma-läxbokens flik).

Nästa vecka kommer vi inte att hinna arbeta med en ny bokstav så vi gör en liten paus med detta och jobbar ifatt istället. Vi gör även ett uppehåll med läseboken nästa vecka, istället får varje barn med sig en individuell läsläxa hem.

Våra två duktiga lärarstudenter fortsätter att hålla i många lektioner nästa vecka. De arbetar bl a med ett sagotema där eleverna får lära sig hur en saga är uppbyggd och även prova på att skriva egna sagor både enskilt på ipad och tillsammans.

Eftersom dagen (18/11) har varit fullspäckad med bl a teater och övning inför julspel har vi inte skrivit i h-boken idag.

mycollage_29

Clownen Raimondo i föreställningen CONCERTO som vi var på på Kulturskolan idag! Mycket uppskattat!

v.47

måndag:

tisdag:

onsdag:  Julspel i Emåkyrkan kl. 18.00 Välkomna!

torsdag:

fredag:  Adventsfirande med julspel i Emåkyrkan        Ma-läxa, läsläxa     Ingen idrott