Veckobrev: v. 2

Hej alla föräldrar och barn i klass 1!

Vilket väder vi har och vi som tänkte försöka åka skridskor imorgon. Då det är så osäkert så har vi nu beslutat att det blir vanlig idrottslektion i sporthallen och vi avslutar som vanligt  dagen på bilioteket. Kanske kan vi åka nästa vecka så det vore bra om ni därhemma kunde kolla över hur ni har det med skridskor.

Vi har så smått kört igång med det vanliga skolarbetet och i matten har vi fröknar introducerat begreppen dubbelt/hälften av antal. Träna gärna lite hemma genom att be barnen t. ex säga vad är dubbelt/hälften av 4 osv.

I svenskan har vi den här veckan jobbat med att skriva om jullovet och introducerat bokstaven Ää.

Nästa vecka kör vi igång med tema ”Våra Sinnen” och ”Berättelser ur gamla Testamentet” igen. Grupperna skiftar nu tema.  Det betyder att de som haft No har nu So i tre veckor och tvärtom.

Idag torsdag har vi också varit ute på skolgården och skapat ett trafiklandskap med vägar och snögubbar i miniatyr. Detta har vi sedan förevigat för att skicka in som ett tävlingsbidrag till trafikkalendern. Vinnande bidrag belönas med  2000 kr till sin klasskassa……

V. 3

Mån:

Tis:

Ons:

Tors:

Fre: Idrott (kan bli skridskoåkning om vädret tillåter),  matteläxa,  läs- och skrivläxa

Till sist vill vi fröknar önska er  en riktig skön januarihelg