Veckobrev v.8

Hej på er!

Nu är vi igång igen efter lovet!

Det är inget vidare vinterväder vi har, så barnen blir tyvärr blöta och smutsiga på rasterna. Kom ihåg att skicka med extrakläder! Många barn vill inte ta på sig termobyxor/överdragsbyxor när de går ut. Det blir mycket tjat från oss fröknar. Vi har sagt att så länge det är ”vinter” och man går i ettan tar vi på oss det. Vi kan givetvis  inte tvinga någon och har man inte med sig så har man inte. Hör av er om ni tycker vi ska göra på något annat sätt eller om något speciellt ska gälla för ert barn.

Den har veckan har vi pratat om yrken på No/So´n. Barnen kan mycket och det har varit spännande att höra deras olika tankar! Nästa vecka börjar vi ett lite längre fysiktema där vi arbetar med en av våra NTA-lådor ”Balansera och väga”.

I svenskan har vi bl a jobbat med bokstaven Hh och sammansatta ord.

På matematiken har vi arbetat med talen 11-19, strategier för addition och subtraktion i detta talområdet och, ental och tiotal.

Tyvärr har vi nya fall av löss! Flera av eleverna i ettan har haft de senaste dagarna. De vi vet om har varit hemma och behandlat. Så snälla ni titta och kamma era barn noga!! Behandla och informera oss i skolan så vi kan hjälpas åt att få stopp på detta!!

V.9

mån –

tis –

ons –

tors –

fre – ma-läxa (läxa 6, s.12-13), läsläxa (kap 18, s.77-81) , halv utedag F – 3 med lunch utomhus (korv med bröd som vi får från skolan), ingen idrott och inget bibliotek