Veckobrev v. 9

Hej!

Den här veckan har vi startat upp ett nytt tema under no-lektionerna, nämligen ”Balansera och väga”. Barnen kommer att få lära sig  många nya begrepp som t.ex. lod, stödpunkt, balansvåg, jordens dragningskraft m.m. Vad detta är kommer vi att undersöka med hjälp av enkla experiment, där de får pröva sig fram, dra slutsatser men också att jämföra sina resultat med kompisarnas. Spännande…..

Under mattelektionerna har vi arbetat med räknehändelser och tanketavlor. Något som var nytt för de flesta. Kortfattat handlar det om att omsätta vad talen står för både med ord och bild. T ex uttrycket 13=10+3 kan visas med texten Kalle har 13 kulor, 10 svarta och 3 röda, och sedan ritar de en bild som visar detta. I svenskan har vi fyllt på kunskaperna med bokstaven Pp och ordbilderna sig, dig, mig.

Idag fredag har vi haft en rolig förmiddag tillsammans i våra faddergrupper borta vid Emåvallen. På varje station skulle grupperna utföra olika uppdrag tillsammans. Efteråt fick alla besöka ”korvkiosken” på skolgården.

 

Obs! Nästa vecka har Yvonne semester och då jobbar Marianne i klassen i fall ni behöver meddela något.

Tisdagen den 7/3 är alla barnen lediga från skolan.

V.10

Måndag:

Tisdag: Kompetensutvecklingsdag, barnen är lediga från skolan

Onsdag:

Torsdag:

Fredag: Skriv och läsläxa (s. 82-85), Matteläxblad

Idrott (kläder, skor, handduk) vi avslutar dagen på biblioteket

Ha en skön helg/fröknarna i ettan