Veckobrev. V. 11

Hejsan!

Tyvärr har barnen i klassen drabbats hårt av förkylningar, feber och huvudvärk. Läget har medfört att orken inte finns och då blir skoljobbet inte så lockande. Men vi fröknar försöker att pusha och uppmuntra så gott det går när det börjar ta emot. Får vi lite sol och värme kanske bakterierna försvinner.

Inom matematiken har barnen stött på många nya saker den här veckan som ni kanske märkt av när de gjort matteläxan. Talmönster (hoppa 2-hopp m.m)upplevde många som svårt speciellt när de fick börja från lite olika tal  och hoppa både framåt som bakåt. Träna gärna hemma , kanske med hjälp av bingel.  Nästa vecka kommer vi att arbeta med klockan.

Under no-lektionerna har vi den här veckan arbetat med att tillverka mobiler med hjälp av sugrör, gem och former. Ni kan själva se hur fina de blev på bilderna.

I svenskan har barnen fått ta ställning utifrån olika påståenden om dessa är sanna eller falska. Vi påminner om att vi vill att ni skriver er signatur i h-boken när ni läst.  Fortsätt att kämpa på med läsläxorna. Vi märker nu när barnen börjar få byta nivåer på böcker så behöver de  läsa flera gånger för att träna upp flytet både i skolan och hemma. Texten blir längre men meningarna innehåller också fler svåra, längre ord.

Under tillsammanslektionen som vi har varje fredag har vi den här veckan pratat om hur man kan göra om man blir arg . På idrotten hade vi hopprepsövningar och lite lekar.

V. 12

Mån:

Tis:

Ons:

Tors:

Fre:  Enbart läsläxa ( lösblad, saga), matteläxa (s. 16-17),Idrott  Viktigt att kläder, skor och duschhandduk kommer med och att detta ligger i en påse i väskan för att undvika att saker tappas ut när barnen tar ur sina böcker  i skolan och på biblioteket.

Vi avslutar fredagen på biblioteket!

Vi fröknar vill önska er alla en skön helg