Veckobrev. V 16

Hej och välkomna tillbaka till skolan. Det var ett glatt gäng som kom in i klassrummet i tisdags, kanske vad det för att de visste att vi skulle åka och bada….. Vi lyckades samla ihop badkläder och handdukar till de som glömt och när vi kom till badhuset fick alla visa vad de kunde. Alla var jätteduktiga och lyssnade på simlärarna.

Vi har den här veckan börjat med tema våren. Den här veckan har vi planterat olika sorters frön. Vi försöker ta reda på vad ett ärtfrö behöver för att växa:  Lite vatten/ mycket vatten, ljus/mörker, ska man så fröet på ytan, lite under ytan eller långt ner i krukan, kan ett ärtfrö växa i bomull/gips/sand. Vi får invänta resultatet. Klassen har också sått gräs och smörgåskrasse.

.

Barnen har under svenskan fått lära sig att lyssna aktivt. De hade fått några frågor om våren. Svaren på frågorna fanns i den text som fröken läste. En övning som var väldigt koncentrationskrävande men nyttig. Lyssnaövningar kommer att återkomma lite då och då i undervisningen under våren.

Klassföräldrarna hälsar att på tisdag 24/4 är det dags för föräldraråd/skolråd. Hör av er till Lotta Eriksson eller Therese Törnblom Lindstrand ifall ni vill att de ska framföra något.

V. 17

Måndag:

Tisdag: BAD, glöm inte badkläder, handduk, frukt    Föräldraråd/skolråd

Onsdag:

Torsdag: Vi städar skolgården och området kring skolan (ta gärna med handskar)

Fredag: Skriv och läsläxa (s. 99-103), Matteläxa (s.20-21) VI AVSLUTAR DAGEN I KLASSRUMMET.

Ha en riktig skön helg!