Veckobrev v.42

Hej på er!

Ännu en höstvecka är förbi. Höstmörkret faller snabbt på kvällarna och både barn och vuxna är nog lite tröttare än vanligt…

I skolan är utvecklingssamtalen i full gång och det är alltid lika trevligt att träffa er alla! Vi fröknar kom på att vi har missat att påminna om pengar till klasskassan på samtalen. Så har ni inte betalat än så skicka med 50:- i ett kuvert under nästa vecka (en del har inte betalat för förra läsåret…). Skicka ett sms och fråga om ni är osäkra.

Under veckan har vi hunnit ytterligare 2 uppdrag på vårt NTA tema Fast eller flytande. Vi har bl a  undersökt om olika fasta ämnen kan staplas eller rulla och vad detta beror på.

.

I matematiken har det handlat mycket om problemlösning och olika sätt att visa sina lösningar. Vi har även tränat på att formulera liknande problem.

Nästa vecka får vi två VFU-studenter till klass 2. Det är Linnea (ormarna) och Gabriella (spindlarna). De ska vara hos  v. 43 – v.48. Det ska bli spännande och vi hälsar dom varmt välkomna. Klassen har också fått en ny klasskamrat (Rinas) och nästa vecka börjar Zheero. Båda killarna kommer att tillhöra  ormarna. Som ni kanske hört så slutar Bibi hos oss nu på tisdag. Vi får önska Bibi och hennes familj lycka till i sin  nya bostad.

v.43

mån –

tis – Vi firar FN-dagen i Emåkyrkan och i faddergrupperna.

ons –

tors – idrott i sporthallen

fre – ma-läxa: Läxa 7 (s. 14-15), Läs- och skrivläxa: Kap 9 (s.51-55)