Veckobrev v.49

Hej på er!

Då var första veckan i december förbi och medans det mysiga vintervädret helt uteblir utanför dörren försöker vi mysa till det inne i klassrummen. Vi har påbörjat ett litet minitema om vinterns högtider och traditioner, läser i Juläventyret (baserat på julevangeliet) varje morgon, ”scannar” våra julkulor och  julpysslar så gott vi kan. Det är en mysig tid!

I matematiken har vi börjat på höstens sista kapitel. Nu ska vi slipa på strategierna ” fyll på upp till helt tiotal först”   38+7=(40+5)=45, 59+4=(60+3)=63 och  ” ta bort ner till helt tiotal först  ”44-7=( 40-3)=37, 92-8=(90-6)=84. Vi kommer också att träna mer på strategin ”liten skillnad”  t ex 61-58=3, 52-50=2 och introducera bråktal. Spännande!

På skolgården ser det mest ut som en lokal insjö så regnbyxor och gummistövlar är definitivt att rekommendera! Skicka också med extrakläder om ni inte redan gjort det!!

v.50

mån

tis

ons  Luciadagen! Vi tittar på 3:ornas luciatåg i Emåkyrkan.

tors idrott

fre   läsläxa (småböcker), ma-läxboken s.24-25 (Glöm inte ”Vidare” längst bak i boken!!)

Trevlig helg!