Veckobrev v.5

Hej på er!

Den här veckan har vi fått en ny klasskompis. Hon heter Baraa och ska gå hos spindlarna.

I matematiken har vi pratat om  strategin ”Addera/Subtrahera tiotal ” för att räkna addition och subtraktion med tvåsiffriga tal. Lite krångligt tyckte många men blev desto gladare när vi introducerade metoden uppställning!

I svenskan har vi jobbat med att beskriva ett händelseförlopp i ord och bild och pratat om skillnaden mellan artikel och annons.

Vårt  ”Vara vänner ” tema har den här veckan handlat om ”Hur man kan bli sams igen” och ”Användbara ord”. Det blir många givande diskussioner med väldigt kloka barn! Det gäller nu att träna så att allt sitter i praktiken också!

 

v.6

mån –

tis –

ons –

tors –    gr 1-idrott, gr 2-simträning

fre –   ma-läxa (läxa 4, s. 8-9), läs- och skrivläxa (kap 18), liten avslutningsfest på ”Vara vänner”-temat