Engelska

Hej!

Idag har vi haft engelska för första gången och eleverna har fått sin första läxa!

Varje onsdag om inget annat meddelas så kommer de att få hem en text och 5 glosor(den här veckan får de glosorna imorgon 23/8). Texten ska man läsa så många gånger det bara går för att få flyt och även träna på att översätta. Detta har vi även gjort i klassrummet flera gånger så förhoppningsvis är förförståelsen god. I en liten gul glosbok får eleverna också 5 ord att träna extra på. Stavning i engelska är svårt i början, det går ju oftast inte att ljuda.., så därför är kravet till att börja med att kunna säga orden på engelska när man får det svenska ordet och tvärtom. Men jag kommer att ha ett glosförhör skriftligt varje vecka också så att de som har tränat in stavningen får visa att de kan!

Till engelskaboken hör ett digitalt läromedel som är riktigt bra!! Här kan man lyssna på texterna och göra många olika övningar själv. För enkelhetens skull tänkte jag att jag skaffar en inloggning till varje elev och ger dem ett användarnamn och ett lösenord. Då behöver de inte komma ihåg sina användaruppgifter utan vi kan ha dem på lappar både i skolan och som vi skickar hem. Detta fixar jag så fort jag hinner…..

Lycka till med engelskatexterna hemma!!

Med vänlig hälsning Pernilla