Veckobrev v.36

Hej!

Ännu har en skolvecka klarats av med ett varierat utbud av aktiviteter. I tisdags var klassen  i Nässjö och där fick de visa upp sina simkunskaper.  För de elever som ännu inte riktigt klarar målen kommer extra simundervisning att erbjudas under vårterminen. Vill ni  veta hur det gick för ert barn, får ni gärna höra av er till oss lärare.

I matematiken har vi den här veckan lärt oss olika räknestrategier, som ni säkert har tagit del av när barnen gjort sin matteläxa. Många har tyckt att det varit svårt att hålla koll på talsorterna( tusental, hundratal, tiotal och entalen) men det är viktigt att de sitter. Speciellt nu när vi räknar varje talsort för sig och arbetar med mönster i talföljder (2455, 2555, ?). Här ska de kunna upptäcka att talet efter t. ex. ökar med ett 100-tal.

Den här veckan började vi också i boken språknycklar.  Veckans kapitel handlade om hur man kan använda olika lässtrategier för att förstå texter. Till vår hjälp har vi ”läsfixarna” som ”hjälper barnen att jobba med texter på olika sätt.

Det är många teman igång i 3:an och under denna vecka har vi pratat om valet.  Vilken tur vi har,  då klassrummen ligger nära Bodafors valkontor som igår fick besök av oss.  För att ytterligare få en känsla för vad det innebär att rösta genomförde vi en enklare röstning om vad vårt stora klassrum ska heta. Förslag hade tagits fram av grupperna och sedan gällde det för alla att lägga sin röst på det alternativet man gillade mest. Rösträkningen var riktigt spännande. Vilket förslag vann?   Fråga era barn….

Vi måste väl också passa på att berätta nyheten, att våra fjärilslarver har blivit puppor. Nu väntar vi spänt på att de ska utvecklas till nästa stadie. Pupporna har nu fått lämna den lilla burken för att flytta in i fjärilsburen.

 

Till er föräldrar:

På skola 10 har vi fått fina stora lokaler som erbjuder era barn många möjligheter att kunna få jobba ostört i olika rum. Tyvärr är inte vår korridor så stor och därför ber vi nu er föräldrar att lämna och hämta barnen på skolgården.

Vill också upplysa om att ni är välkomna till treans föräldramöte, Torsdagen den 20 september kl. 18.00. Inbjudan kommer i början på nästa vecka, så håll utkik.

V. 37

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Ta med idrottkläder, handduk för efter lunch ger vi oss ut och springer skoljoggen. Kom gärna och heja på borta på Emåvallen ca.12.30. Klass tre avslutar dagen på skola 10 som vanligt.

Torsdag: Idrott, vi försöker att vara ute om vädret tillåter. Obs Eng-läxa (istället för onsdag denna veckan)

Fredag: Obs. Ingen Idrott      Skolfotografering, Läs – skrivläxa kap 3, Matteläxa – arbetsblad

Till sist vill vi  önska er en riktig  skön helg