Veckobrev v.42

Hej!

Vilken härlig höstvecka vi har haft! Brittsommar när den är som bäst!

Idag har vi haft besök av Rolf-Krister Bergström. Han är en pensionerad SO-lärare som har berättat för oss om hur Bodafors blev ett samhälle. Han tog oss tillbaka ända till forntiden och de lokala fornfynden, Torsa stenar och runstenen i Norra Sandsjö. Vi fick höra den spännande berättelsen om hur bönderna jagade iväg de danska soldaterna vid Norra Sandsjö kyrka på 1500-talet. Han berättade vidare om hur järnvägen och pinnstolsfabriken vid Emån blev uppkomsten till vårt samhälle idag! Så inspirerande!!

Vi har nu kommit halvvägs med våra samtal och när alla är klara nästa vecka så skickar vi hem alla IUP:er på en gång. Vi vill passa på att påminna om att det inte är ett skriftligt omdöme den här gången, därför är alla rutor efter ämnena tomma.

I matematiken har vi arbetat med skala. Kul men klurigt att hålla ordning på begreppen…

v.43

mån –

tis –

ons – Vi firar FN-dagen i Emåkyrkan och i faddergrupperna på Emåskolan. eng-läxa: The first clue + glosor

tors – långdag, mellanmål, idrott inne

fre – idrott inne, läs- och skrivläxa kap. 8, ma-läxa s.11 i ma-läxboken + arbetsblad

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *