veckobrev v. 43

Hej!

Så var vi framme vid det efterlängtade och välförtjänta höstlovet. Hoppas barnen nu kan koppla av och hämta energi inför resten av terminen.

I matten den här veckan har vi börjat med digital tid.  Det var mycket  pust och stön i klassrummen i början men efter lovet fortsätter vi tills klockan sitter. Har barnen någon tid över kanske Bingel eller Mojji klockis kan vara ett bra alternativ att fördriva tiden med under lovet.

I svenskan håller vi fortfarande på med att skriva berättelser. Den här veckan fick de välja en ny bild att skriva och fantisera kring. Vi fröknar ser att de utvecklar sina texter för varje gång och är så stolta när de får visa upp dem.

För att inspirera lite extra hade vi idag  piffat klassrummen med  ”spöktema”. Vi lyssnade på några roliga spökhistorier och tittade på en liten film om jättar och troll. Det hela avslutades med att vi satte oss ner och författade egna läskiga historier.  Den ena värre än den andra. Till vår hjälp hade vi tärningar som bestämde vad historien skulle handla om…

Vi skickar idag hem ett läsbingo som kanske kan inspirerar till att läsa några rader på lovet.

V. 44 HÖSTLOV

V. 45

Mån:

Tis:

Ons: Eng glosor + text (Three more stars)

Tors:Idrott, glöm inte kläder, skor och  handduk,  Långdag – Mellanmål

Fre: Läs- skrivläxa kap 9, s. 63-69, Matte-läxa s. 12-13 (använd gärna Mojji klockis när de gör matteläxan

Hej då från personalen i klass 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *