Veckobrev v.47

Hej!

Den här veckan har vi varit på ytterligare ett intressant studiebesök. Den här gången i svenska kyrkan. Prästen Patrick och kantorn Bodil guidade oss runt i vapenhuset, kyrksalen och sakristian. Vi fick lära oss många nya begrepp som predikstol, altare, altarring, dopfunt, treenighet, nattvard mm. I sakristian fick vi se prästens alla olika kläder (alban, stolan och mässhake) och hur de förvarades. Allt var mycket intressant!

I svenskan har vi skrivit egna faktatexter om djur . Detta gör vi en gång till nästa vecka för att ytterligare befästa hur man tar ut stödord ur olika faktatexter, skriver dem i en tankekarta och sedan skriver en faktatext med egna ord utifrån stödorden. I matematiken fortsätter vi att träna multiplikation och division. Vi kommer nu att ge eleverna en tabell i veckan att träna in. De får med sig arbetsblad med tabellen men de behöver träna på många olika sätt. Använd ipadarna och träna med hjälp av King of Maths och skolplus. Tabellen de har i läxa kommer vi även att träna muntligt i skolan under veckan. Vi förhör sedan både skriftligt och muntligt. Nu måste tabellerna sitta!! Nästa vecka blir det ingen läxa i ma-läxboken så då kör vi två tabeller.

Onsdagen den 12 december har vi luciaföreställning för er föräldrar. Då är ni välkomna till skola 10 kl.18.00! Mer info om detta och vad era barn ska ha på sig kommer inom kort.

v.48

mån –

tis –

ons – kompetensutvecklingsdag, eleverna lediga

tors – idrott, eng-läxa: ”Inside the spaceship” och ”The moon” + glosor

fre – Första adventsfirande i Emåkyrkan – ettorna står för programmet ,ma-läxa: 3:ans och 4:ans gångertabell, läs- och skrivläxa: kap 12

Trevlig helg önskar fröknarna i trean!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *