Veckobrev v. 48

Hej!

Tänk att vi nu är framme vid första advent. Klassrummen är pyntade och idag har vi öppnat första luckorna i våra kalendrar. Varje morgon kommer någon att få vända en kula i granen och scanna in dagens QR-kod. Spännande vad som döljer sig bakom. Gissningarna lär bli många…

 

Nu framöver kommer vi att lägga mycket tid på övning till vårt luciafirande. Alla har nu valt vad de vill vara. Fråga vad era barn ska vara och kanske behövs utrustning ordnas. Vi har en hel del att låna ut på skolan (lucialinnen, tomtekläder, tärnljus  m.m). Så tveka inte och hör av er så hjälper vi till. Beträffande luciakvällen så kommer det en inbjudan i början av nästa vecka. Tiden är den vi meddelade i förra veckobrevet (onsdagen den 12 dec kl. 18.00). Hoppas ni alla kan vara med och lyssna på era barn.

 

I matematiken den här veckan har vi repeterat omkrets och lärt oss att räkna ut arean på olika figurer. Samtidigt nöter vi in multiplikationstabellerna. Idag var det test på 3-4:ans tabell. Nästa vecka blir det 5:ans. Träna så mycket ni bara kan hemma.

Temat Bodafors förr och nu börjar lida mot sitt slut och nu håller vi på med att sätta ihop alla barnens texter till böcker. Temat har varit mycket populärt och de har lärt sig mycket om sin hembygd.

V. 49

Måndag

Tisdag

Onsdag Eng-läxa, Let´s dance + glosor

Torsdag Idrott, långdag

Fredag Idrott, Läs – skrivläxa kap. 13, matteläxa Arbetsblad, Vikt + 5:ans multiplikationstabell

Trevlig advent önskar fröknarna i klass 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *