veckobrev v. 9

Hej!

Äntligen fungerar allt igen med bloggen., så skönt. Den här veckan har vi startat upp ett nytt tema som heter ”Livet på jorden”. Temat kommer vi att hålla på med under många veckor. I onsdags hade klassrummet förvandlats till en rykande plats. Barnen fick vara med om ”The Big Bang”, jordens födelse. Efter det har vi lärt oss mer om vilka djur och växter som utvecklades i havet under många miljoner år. Trilobiter – strutbläckfiskar- nejonöga- pansarhaj – kvastfeningar.

Beträffande religionstemat är det nu avslutat och vi hade faktiskt ett litet avslutande test för att kontrollera vad barnen lärt sig. Vi fröknar är riktigt stolta över att kunna berätta att ALLA klarade testet galant. Vårt tema kroppen börjar också bli klart. Nu är det bara ”hjärnan” kvar och lite fix med att sätt ihop allas böcker. Kanske blir det någon slags kunskapstest även inne hos Amanda.

I matematiken har vi fortsatt att arbeta med räknesätten multiplikation och division. Nytt den här veckan var att skriva egna lästal till ett matteuttryck t.ex. 7×5. Sju barn äter fem bullar var. Hur  många bullar äter de tillsammans? osv.  På svenskan har vi skrivit egna dikter med hjälp av strategin ”femrading” . Här nedan kan ni läsa några av barnens fantastiska dikter.

V. 10 har Yvonne semester och då arbetar Marianne ons-fre. Det går bra att ringa Yvonnes nummer om ni vill meddela något.

V. 10

Mån

Tis: Kompetensutvecklingsdag –  alla barn är lediga från skolan

Ons: Eng – läxa s.48 – 51(Animal aerobics + Dino wants to do tricks) + glosor

Tors: Idrott inne, långdag , mellanmål

Fre: Idrott inne, Matteläxa repetionsidor + vidare, Läs – skrivläxa kap 22

Ps. Vi eftersöker fortfarande våra 5 nya hästböcker (Glimma – Jakten, julfesten, tävlingen, Märta och storhästen och Märtas stalljul).

Till sist vill vi önska er alla en skön helg