Veckobrev v.10

Hej på er!

I skolan längtar vi nu efter vår och värme, och fler saker att göra på rasterna! Vi är så trötta på snöblandat regn och slask…

Nu är ”Kroppen-temat” hos Amanda klart och barnen har fått ta hem sina fina böcker. På onsdag blir det ett litet test på detta och vi tänkte att den här gången provar vi att läsa på lite hemma inför detta. Hjälp gärna era barn att försöka lära sig lite utantill (från den röda boken) och förhör dem.

Under veckan har vi gått raskt fram i livets utveckling på jorden och idag lärde vi oss om människans utveckling från apa till människa. Från och med nu kommer vi att gå mer på djupet när vi läser om istiden och forntiden (stenåldern, bronsåldern och järnåldern.

Tyvärr måste vi meddela att Amanda slutar hos oss om två veckor för att istället börja arbeta på hemmaplan i Nässjö och på Handskerydsskolan. Vi är såklart jätteledsna över detta men önskar henne stort lycka till med sina nya utmaningar. Vi löser det så att vissa delar av Amandas timmar kommer Ulrika att ta över och vissa delar får vi hjälp av Robin, från förskoleklassen, med.

Nästa vecka sätter vi igång med de Nationella proven. Vi börjar med svenskan och det muntliga momentet och mot slutet av veckan blir det läsförståelse- berättande text och skriva egen berättelse. Vi hoppas och tror att barnen, precis som vi, tycker att det här ska bli spännande!

I matten har vi repeterat bl a tallinjen och bråktal. I svenskan har vi skrivit instruerande texter i form av egna skattjakter som en kompis sedan har fått gå. Ett mycket uppskattat moment!

v.11

mån –

tis –

ons – eng-läxa: ”Time to eat” + glosor, ”Första spadtaget” till nya Emåskolan-vi är med på ceremonin efter lunch

tors – långdag, mellanmål, idrott inne

fre – idrott inne, ma-läxa: ma-läxboken s. 18-19, Obs! ingen läsläxa

Trevlig helg!