Veckobrev v.11

Så är då äntligen renoveringen av Folkets Hus igång. Igår togs det första spadtaget  med pompa och ståt. Många var samlade för att vara med om detta,  som ni säkert sett i tidningen. Sommaren 2020 ska renoveringen vara klar. Vi längtar dit…

Den här veckan har vi kört igång med de nationella proven i svenska. Barnens kunskaper har testas både muntligt och skriftligt. Någon uppgift fick de göra i  smågrupper andra enskilt. Nästa vecka fortsätter vi med nya utmaningar.

Inom matematiken så har vi repeterat uppställning, bråk och tränat på att lösa lästal i lärpar. Vi har då blandat våra grupper, vilket många tyckt varit extra kul. Inne hos Amanda fick barnen visa vad de lärts sig under ”kroppenlektionerna”. Idag fredag väntade många spänt på att få sitt resultat. Många var nog lite nervösa…

Beträffande läxor så blir det ingen läs – skrivläxa nästa vecka men uppmuntra gärna era barn att läsa något hemma under veckan.

V. 12

Mån:

Tis:

Ons: Eng kap 8  The jungle taxi s. 54-55 + glosor

Tors: Långdag, ta med mellanmål, idrott inne

Fre: Matteläxa s. 10-11 + vidare 5 Idrott inne

Ha en riktig skön helg önskar personalen i 3.an