Veckobrev v.12

Hej på er!

Nu är vi klara med de Nationella proven i svenska. Eleverna har fått visa sina kunskaper inom alla delar av ämnet, läsa med flyt, läsförståelse, skriva berättande text, skriva faktatext och samtala. Spännande för både stora och små!  Nästa vecka gör vi samtalsdelen av matematikproven och veckan efter det kör vi igång med resterande delar.

För information har vi fall av scharlakansfeber i klassen.

Nytt tema hos Amanda (Ulrika från och med nästa vecka) är ”Olika material”. Hos Pernilla och Yvonne är det istiden som gäller just nu. Vi har bl a lärt oss om alla spår från isen som finns runt omkring oss i naturen idag, rundhällar, isräfflor, flyttblock, rullstensåsar, jättegrytor och morän.

Idag har vi haft avslutningsfest för Amanda! Vi har ätit glass och kakor och fått göra ett Kahoot om bara Amanda! Vi kommer att sakna henne jättemycket!!

Nästa vecka åker Pernilla och Yvonne på läskonferens i Stockholm. Vi åker på torsdag efter lunch och är borta hela fredagen. På torsdag eftermiddag har Ulrika, William och Houyada ansvar för barnen och på fredagen är det Marianne, Ulrika och William.

V.13

mån –

tis –

ons – eng-läxa: At the supermarket + glosor

tors – långdag, mellanmål, promenad på idrotten (ej ombyte)

fre –   sv-läxa: kap.23, ma-läxa: s.14-15, idrott inne

Trevlig helg!