Veckobrev v. 13

Hejsan!

Så var det dags igen att få lite information från oss i skolan. Under veckan som gått har vi försökt att repetera mycket i matematiken. Främst har det  varit att avläsa tid och då både analogt och digitalt, men också att räkna ut tidsskillnad från ett klockslag  till en annat. Här använde vi tv-program  för att jämföra olika programs längd.  Hos Yvonne fick barnen beskriva olika former för kompisarna. De kunde välja bl.a  kvadrat, rektangel, cirkel, triangel, klot, kub, rätblock osv. Frågan är: Vad är…kant,sidoyta,sida,hörn mm?  Lite klurigt…

Inne hos Pernilla på engelskan tränar de på uttal och att läsa texter tillsammans.  Hos Ulrica som nu tagit över delar av Amandas jobb har barnen den här veckan målat krukor och lärt sig mer om materialet porslin och glas.

På So’n har vi avslutat Istiden med att barnen fick sitta i par och diskutera samt placera bilder/text under rätt ord. Lite oförberett för barnen men tanken var att vi ville kontrollera om de lyssnar och lär sig på lektionerna. Något vi inte behövde vara oroliga för då ingen grupp hade någon större svårighet att placera ord som rundhäll, flyttblock och landhöjning på rätt plats.

Efter omröstning har nu klassen enats om att åka på klassresa till  Forntidsbyn i Falköping onsdagen den 8 maj. (Boka dagen !!!) Enligt klassföräldrarna fanns det lite pengar i klasskassan och vi har också lite vilket tillsammans räcker till inträdet. Bussen betalar skolan.  Vi återkommer med information kring detta senare.

Ingen läsläxa nästa vecka.

v.14

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Eng- läxa  I can´t Believe my Eyes 58-59 + glosor

Torsdag: Idrott, mellanmål

Fredag: Idrott, matteläxa s. 16-17   

Ha en riktig skön helg önskar personalen i trean!