Veckobrev v. 18

Hej!

Mums med fika trots regn
Här gäller det att balansera på de blöta plankorna

Vilken otur vi hade i går när vi skulle ut på härlig vårpromenad. Regnet öste ner hela förmiddagen för att sedan klarna upp. Era barn var riktigt tappra och det var få som klagade, trots kyla och ösregn. Tyvärr ser det ut att bli kallt men upphåll på onsdag då vi ska åka på klassresa. Alla har fått en lapp med information kring resan.

I matten har vi arbetat med att tolka cirkeldiagram för att sedan snabbt ge oss på enkel programmering. Nästa vecka kör vi igång med repetionssidorna för att befästa det vi sett eleverna haft svårt med på de nationella proven.

Forntidstemat lider mot sitt slut och nästa vecka kommer barnen att få en faktatext i läsläxa om det vi gått igenom. Läs den gärna tillsammas och ställ frågor på innehållet. De får också med sig en matris där vi försökt att få med det de behöver känna till om de olika tidsåldrarna. V. 20 (torsdag 16/5) kommer vi att testa av deras kunskaper, så de har tid på sig.

Obs. Nästa vecka blir det ingen engelskaläxa.

V. 19

Mån:

Tis:

Ons: Skolresa 7.30-17.00 Kom i tid, tänk på lämpliga varma kläder.

Tors: Långdag, ta med mellanmål, Idrott inne

Fre: Idrott inne, Matte-läxa s. 12-13, Läs-läxa forntiden

Till sist ha en riktig skön helg!