Veckobrev v.19

Vilken härlig dag vi fick i forntidsbyn! Vi slapp regnet hela dagen, men oj så kallt det var! Trots detta var det ingen som klagade utan alla lyssnade på guiderna och tog sig an sina hantverk med stor entusiasm! De visade också sina kunskaper de redan hade om forntiden och var mycket aktiva och på hugget när guiderna ställde frågor. Så roligt!

Tyvärr var det Julias sista dag hos oss i måndags! Vi önskar henne lycka till på sin nya skola i Vrigstad.  Den här veckan har en hel del arbete gått till att göra färdigt våra historiaböcker. Vi har fokuserat på järnåldern men vi tränar oss mycket på att jämföra de olika forntidsåldrarna med varandra (se matrisen/tabellen ni fick hem).

v.20

mån – kompetensutvecklingsdag, barnen är lediga

tis –

ons -simträning för några, eng-läxa: Dino gets hurt  + Dial 112 + glosor

tors – långdag, mellanmål, idrott ute, prov på forntiden – läs på texter + matris

fre – idrott ute, ma-läxa: arbetsblad

Trevlig helg önskar vi i trean!