Veckobrev v. 20

Hej!

Oj, vad tiden rinner iväg. Nu är det bara 4 veckor kvar innan era barn får sommarlov. Men innan dess är det en hel del som ska göras klart så nu gäller det att bita ihop.

Den här veckan har vi fyllt på våra mattekunskaper inom områdena volym och vikt. Lite krångligt att hålla reda på alla enheter; liter, dl, ml, kg, hg och g. I svenskan har vi skrivit lekinstruktioner och arbetat i P-boken.

Hos Ulrica har barnen jobbat med allemansrätten och alla har fått ett ”Allemansrättspass” som visar att de vet vad man får respektive inte får göra ute i naturen.

I går fick alla visa sina kunskaper på forntidstestet. Nästa vecka kommer alla få med sig provet hem och visa hur det gick. Kanske får några göra ett omprov på vissa delar. Vi har också haft redovisning om Asagudarna och börjat prata om grekisk mytologi. Mycket spännande!

Nästa vecka kommer vi att besöka mellanstadiet och då vara med om en ”lektion”. Något barnen ser fram emot. Vilka som kommer att bli deras klasslärare är ännu inte klart.

Nästa vecka händer följande:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: simträning för några, eng- läxa s. 68 At the hospital + glosor

Torsdag: ingen idrott, vi besöker mellanstadiet, mellanmål

Fredag: minigympa för alla ute (inga kläder behövs), träff i faddergrupperna, läs- skrivläxa: Asagudarna, matteläxa: arbetsblad (vikt)

Trevlig helg från oss i 3.an