Veckobrev v.16

Hej på er!

Då är vi ”back in business” igen! Vi började veckan med att skriva och rita om påsklovet. Vi jämförde med våra sportlovstexter och försökte utveckla både text och bild (fler meningar, ännu finare handstil, ev fler detaljer + mer färg på bilden osv). Här är det inte viktigt att man har gjort många olika saker utan man kan skriva många meningar om bara en sak….

På matten har vi börjat arbeta med längd och mätning. Vi började med att jämföra längder (kortare, kortast, längre, längst),  sedan mätte vi med ostandardiserade måttenheter som t ex gem, och till sist introducerade vi linjalen och att mäta i centimeter. Här är det viktigt att lägga linjalen rätt och att mäta från 0! Träna gärna att mäta saker med linjal och ange längden i cm hemma!

Veckans uppdrag på vårt NTA-tema  ”Väga och balansera” var att balansera/väga olika föremål med kuber och förstå skillnaden mellan att jämföra föremål och väga dem. Vi avslutade med att visa våra resultat i både tabell och diagram.

v.17

mån –

tis – idrott ute (ej ombyte): grupp 1

ons – läs- och skrivläxa: olika Rolf-böcker (inläsningstjänst) +arbetsblad

tors – idrott ute (ej ombyte): grupp 2

fre – ma-läxa: ma-läxboken läxa 10 (s.20-21), h-boken hem för underskrift

Trevlig helg!