Veckobrev v.19

Hej på er!

Den här veckan har vi börjat med problemlösning i matematiken. Vi löser många problem tillsammans så här i början för att lära oss att hitta bra strategier. Det är viktigt att visa sin lösning på något sätt.  Fokus är på att rita och pröva sig fram, men vi tränar även på att visa med uttryck (på mattespråket tex 4+4=8)

I svenskan har vi arbetat med bokstaven Jj och bl a tittat på olika sätt att stava j-ljudet. Inte så lätt att komma ihåg….

Solrosorna växer så det knakar…..

Från och med tisdagen 12/5 så anmäler ni frånvaro i Tieto istället för Dexter. Vi har mailat ut information om detta till alla vårdnadshavare men vi lägger in en bild här också:

Vi har en liten önskan vad gäller läxorna: Snälla ni, sitt tillsammans med era barn och bläddra bakåt i läxböckerna och RÄTTA! Det är så mycket värt om ni kan ta er tid att hjälpa dem med bl a att skriva hela meningar med stor bokstav och punkt, och att skriva så fint dom kan. Vi lärare känner oss så tjatiga…..

v.20

mån – kompetensutvecklingsdag, fritids stängt

tis – idrott ute: grupp 1

ons – läs- och skrivläxa: kap 24 ”Jag vägrar” s.104-107

tors – idrott ute: grupp 2

fre – ma-läxa: läxa 12 s.24-25, h-boken hem för underskrift

Trevlig helg!