Veckobrev v.20

Den här veckan har klassen varit på biblioteket för första gången i ettan. Vi besökte i små grupper efter bibliotekets ”coronarestriktioner”. Eleverna fick låna 2-3 böcker och man får ha dem hemma i 4 veckor. Hjälp era barn att få till lässtunder hemma. De kan också behöva hjälp med läsningen, kanske kan ni läsa varannan sida eller hjälpa dem med svåra ord. Vi kommer att gå med skolan till biblioteket en gång till före sommarlovet och sedan hoppas vi att ni fortsätter att låna och läsa över hela sommaren!!

I svenskan har vi kört repetition den här veckan, så ingen ny bokstav. På matten har vi fortsatt med problemlösning:

Den här veckan har vårt NTA-temat handlat om volym. Vi har upptäckt att matvaror som väger lika mycket tar olika stor plats. Dom har olika volym.

I år ser skolavslutningen tyvärr inte ut som den brukar. Varje klass kommer att ha sin egen avslutning i klassrummet utan föräldrar. Avslutningen är fredagen 12/6 kl 8.30-9.30 (bussarna går hem 9.40).

v.21

mån –

tis – utelek och överraskning för alla (Vi firar att vi har gått ända till Stockholm!)

ons – läs- och skrivläxa: olika Rolfböcker + arbetsblad till en del (Obs!! Hjälp dem att svara med hela meningar och att skriva fint!)

tors – Kristi himmelsfärdsdag, alla lediga

fre – alla lediga från skolan, fritids öppet

Trevlig helg!