Veckobrev v.21

Igår firades att vi hade gått ända till Stockholm med uppdrag och glass!

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Cc. Klurigt när den inte har ett eget ljud….

I matematiken stannade vi upp lite vid problemlösning med dubbelt och hälften. Här provade vi momentet  ”att dela upp ett känt antal i två delar där den ena är dubbelt så stor som den andra” genom att använda strategin dela upp i två höga enligt följande: en till vänster, två till höger, en till vänster, två till höger osv. med hjälp av något plockmaterial.  På en lite högre nivå kan man se att talet kan delas in i 3 lika stora delar och två av dem tillsammans är dubbelt så mycket som en…

En jättebra både läs- och matematikövning finns på bingel kap 12 (2. Fruktkluring). Här behöver de flesta hjälp med något plockmaterial….

Om ni inte kommer in på inläsningstjänst så är det bara att logga ut och sedan gå in på skolfederationen och hitta Nässjö kommun.  Logga sedan in  med det användarnamn och lösenord som finns på ipaden.

V.22

mån –

tis – idrott ute: grupp 1

ons – läs- och skrivläxa: kap 25 ”Succéshowen” s. 108-11

tors – idrott ute: grupp 2

fre – ma-läxa: bingeluppdrag (detta går vi igenom med barnen på måndag)

Vi önskar alla en trevlig Kristihimmelsfärdshelg!