Veckobrev v.42

Hej på er!

En lite annorlunda vecka är till ända.. Många av oss i personalen har varit sjuka delar av veckan men idag var vi full styrka igen!

I matematiken den här veckan har det handlat om klockan. Vi har tränat på klockslagen kvart över, kvart i, tio över, tio i, fem över och fem i. Be barnen visa er vad de kan på Moji klockis-del 4 på sina ipads!

På svenskan har vi introducerat ordklassen adjektiv. Här var det lite extra kul att göra charader med adjektiv och låta andra gissa vilket ord det var!

Hos Ulrica har det varit So-fokus de två sista veckorna. Områden som har diskuterats är ”Att flytta” och ”Pengar”. Barnen har så många kloka och intressanta synpunkter!

Vi har spelat en hel del Vektor i veckan. Det är en riktigt bra app som tränar så många olika förmågor. Ska de sitta med sin ipad hemma är detta ett bra val! Deras inloggningar sitter på insidan av fodralet.

Många har redan lämnat in sina lappar om utvecklingssamtalstiderna, men vi väntar på fler. Komma ihåg att skicka med svarslappen under nästa vecka!

Nu har vi haft inomhusidrott i sporthallen 2 gånger. Jättekul! Men en del elever har inte med sig idrottskläder och/eller handduk. Vi ber er att hjälpa era barn att packa väskan och se till att de får med sig till nästa fredag.

v.43

mån –

tis – invigning av ”Nya Emåskolan” – några vuxna håller tal och vi sjunger flera sånger tillsammans

ons – läs- och skrivläxa: kap 9 ”Glitteränglar”

tors – ma-läxa: läxa 6 s.12-13

fre – idrott i sporthallen, h-boken hem för underskrift

Ha en skön helg önskar vi i tvåan!