Veckobrev v.45

Hej på er!

Den här veckan har vi arbetat en hel del med att förbereda barnen inför utvecklingssamtalen. Resultatet kommer ni att få se då…. Pernilla har sina samtal nu på tisdag och onsdag. Thomas och Ulrica ansvarar för eleverna. Här kommer en påminnelse om tiderna:

Utvecklingssamtalen kommer att genomföras Corona-anpassat. Vänta utomhus vid trätrappan så hämtar vi er där för samtalet. Vi kommer också att ha en plexiglasskiva på samtalsbordet och ha handsprit tillgängligt.

Vi vill påminna om att det är jätteviktigt att ipadarna är med VARJE dag till skolan och att dom är laddade. Som det är nu får vi lägga alldeles för mycket tid på att göra anpassningar när dessa inte är med. Är det svårt att komma ihåg att ladda ipadarna är det bättre att laddaren alltid är i väskan också!

I matten den här veckan har vi arbetat med vikt, och tabeller och diagram. Enheten hekto (hg) är introducerad och vi har arbetat mycket med att jämföra vikt med hjälp av begreppen lätt, lättare, lättast och tung, tyngre, tyngst.

På engelskan har vi tittat på ”Pick a colour” där det handlat om ”food”. Ord vi tränar denna och nästa vecka är bl a chicken, meatballs, hot dog, apple, strawberry, orange, potatoes, rice, pineapple, rasberries, orange and sandwich

https://urplay.se/program/192349

Den här veckan hälsar vi en ny elev välkommen till 2:an. Hon heter Mercedes och går hos Thomas och ormarna.

Tyvärr hann vi inte med h-boken denna veckan heller….

V.45

mån –

tis – spindlarna utvecklingssamtal

ons – spindlarna utvecklingssamtal, skriv- och läsläxa: kap 10 ”Astas fantastiska idé”

tors – ma-läxa: läxa 7 s.14-15

fre – idrott: bad-spindlarna, pingis-ormarna, h-boken hem för underskrift

Trevlig helg!