Veckobrev v.49

Hej på er!

Tänk vad lite vit snö kan göra för julstämning och humör…mysigt! Den här veckan hälsar vi ytterligare en ny klasskompis välkommen till oss. Han heter Zackarias och kommer från Nässjö och Nyhemsskolan. Igår var vi på biblioteket och lånade nya böcker. Från och med nu har vi tänkt att att vi ska gå regelbundet, ca var 4:e vecka. Då behöver ni inte lämna tillbaka själva utan vi kan sköta det med skolan. Men ni får givetvis gå och låna själva däremellan också!

I matematiken den här veckan har vi fortsatt att träna multiplikation och division. Vi har tittat på hälften och dubbelt och hur det hör ihop med ”dela med 2” och ”multiplicera med 2”. Vi har även hunnit med problemlösning. Eleverna behöver fortfarande mycket stöttning med att formulera liknande problem men det går bättre och bättre!

På svenskan den här veckan har vi tränat på att skriva brev och skriva berättelser. Berättelserna har handlat om en skatt. Thomas NTA-uppdrag är nu slut och den här veckan fick eleverna testa sina kunskaper om fasta och flytande ämnen i form av ett kahoot. Fråga dem gärna hur det gick!

Klassens adventskalender rullar nu på för fullt. Varje dag drar vi en elev som får en julstrumpa och därefter ”hålla i” i Naturhistoriska riksmuseéts adventskalender. Där får vi lära oss fakta om ett nytt djur varje dag.

En liten blänkare till om idrotten: Det är viktigt att även en handduk är med i gympakassen. Alla elever måste duscha varje gång!

Nästa fredag firar vi ett corona-anpassat lucia ute på skolgården! Det blir inget traditionellt luciatåg men eleverna får gärna ha på sig tomteluva eller liknande!

v.50

mån –

tis –

ons – läs- och skrivläxa: kap 13 ”Kändisklassen” s.75-79

tors – ma-läxa: läxa 10 s.20-21

fre – idrott i sporthallen, luciafirande på skolgården, h-boken hem för underskrift

Trevlig helg!