Veckobrev v.50

Hej!

Idag inledde vi dagen med lite luciamys på skolgården. Eleverna blev först överraskade av ett lärarluciatåg, sedan spelade Thomas Gläns över sjö och strand på trumpet och efter det sjöng klasserna var sin sång för varandra. Vi i tvåan sjöng ”Jul i svingen” och det var såå fint!

Den här veckan har eleverna fått en lite annorlunda läs- och skrivläxa. De har fått välja en julbok från bokhyllan ”Jul 2020” i Polyglutt. De ska lyssna på boken och sedan läsa själva. Är det många sidor i boken är det bättre att bara läsa ca 4-5 sidor och träna på dessa många gånger istället. Sedan ska de skriva en recension i en av rutorna längst bak i skrivläxboken. Många elever har varit sjuka denna veckan men de som har varit här har varit inne och lyssnat lite på sina böcker. När ni går in på Polyglutt loggar ni in med skolfederationen och sedan Nässjö kommun. Efter det loggar ni in med användarnamn + lösenord som står på insidan av fodralet på elevernas ipad. Hör av er om det inte funkar!

Den här veckan har vi tränat addition och subtraktion med tiotalsövergång. Vi har tränat på att tänka att man fyller på upptill helt tiotal och sedan adderar resten eller tar bort alla ental först och sedan subtraherar resten (tänka i 2 steg..).

H-boken är inte med hem idag eftersom vi hade annat jobb som skulle bli klart.

Tyvärr är det problem med vår blogg för tillfället. Inläggen kommer inte som aviseringar på mailen, men vi hoppas att vi kan få det åtgärdat så fort som möjligt. Kom ihåg att gå in och titta på spindelormen med jämna mellanrum!

V.51

mån –

tis –

ons – läs- och skrivläxa: valfri julbok från bokhyllan ”Jul 2020” på Polyglutt

tors – ma-läxa: läxa 11 s. 22-23

fre – idrott i sporthallen, h-boken hem för underskrift

Vi i tvåan önskar er alla en skön helg!