Veckobrev v.51

Hej på er!

Den här veckan har sett lite annorlunda ut. Istället för att ha våra vanliga ämnen har vi bl a skrivit julsagor och haft en hel del julmys. Idag och igår redovisade vi julsagorna på storskärm i matsalen. Eleverna har verkligen utvecklat sitt skrivande och sitt sätt att kunna använda digitala hjälpmedel! Hoppas att ni tittar och lyssnar på deras sagor som finns i Book Creator.

I matematiken har vi introducerat tal i bråkform. Vi har tränat på att kunna avläsa , rita och skriva halvor, tredjedelar och fjärdedelar.

På måndag har vi tänkt att ha en mysdag i klass 2. Då har vi inga vanliga lektioner utan vi julpysslar, badar och går på julklappsjakt ute! Till ett av pysslena behöver vi runda (eller hysat runda..) stenar i olika storlekar. Så vi är jättetacksamma om ni hjälper era barn att ta med sig några! Sedan behövs det också badkläder så klart!

Ungefär så här tänkte vi att stentomtarna skulle se ut….

V.52

mån – 2:ornas julmysdag – pyssel, utelek och bad (ta med stenar och badkläder)

tis – Julavslutning – bara lite skolarbete sedan blir det tipspromenad, Juläventyret, adventskalendern och annat mys..

Vi önskar alla barn och vuxna en trevlig fjärde advent!