Veckobrev v.2

Hej på er!

Nu är vi igång igen! Eleverna har kämpat på bra den här veckan och nu har vi kommit in i skoljobbet igen! Vi började veckan med att skriva, rita och måla om saker vi varit med om på jullovet.

I svenskan har vi också tränat på personbeskrivningar, analogier (vet ni vad det är…?) och ord för känslor. Det är ju många känslor i gungning i veckans kapitel(Dagboken) i Diamantjakten. Glöm inte att läsa in kapitlet på röstmemo och skicka till Thomas eller Pernilla!!

Matteboken 2A har fått följa med hem och nästa vecka startar vi upp arbetet i 2B. Spännande! Ett nytt tema som vi startat upp är rymden. Ulrica och Thomas håller i olika delar. Först ut har varit jordens rörelse runt solen, varför vi har årstider och planeterna. Eleverna är så intresserade och nyfikna! Fråga dem gärna vad de lärt sig!

Vi vill passa på att berömma alla 2:or för att de har så bra utekläder med sig/på sig. Viktigt inte minst för att man bara får vara i skolans pulkabacke med termobyxor på..

Vi har pratat med barnen om att det vore så roligt om vi kunde åka lite skidor i skolan. Det finns så fina spår bakom och på Emåvallen! Har era barn skidor? (längdskidor) Är det i så fall så att de skulle kunna tänka sig att låna ut till en klasskompis också? Skulle ni kunna skicka ett sms till oss så vi vet. Detta är i så fall aktuellt i slutet av nästa vecka eller veckan därpå.

På tisdag tänkte vi att vi går till pulkabacken hela klassen tillsammans. Ta på varma kläder, något att åka på, hjälm och lite fika (allt utan läsk och godis går bra).

mån –

tis – utflykt till pulkabacken

ons – läs- och skrivläxa: kap 14 ”Dagboken” s.16

tors – ma-läxa: arbetsblad med bråktal

fre – idrott: troligtvis ute mer info kommer, h-boken hem för underskrift

Trevlig helg önskar vi i 2:an!