Veckobrev v.17

Hej på er!

Den här veckan har vi arbetat med multiplikation! Nu är det 3:ans och 4:ans tabeller som gäller. ”Drilla” gärna dessa 2 tabeller hemma.

På engelskan har vi pratat om matlagning och bakning. Här tränar vi på ord som cooking, baking, flour, milk, butter, plate, knife, fork och spoon . Titta gärna på Pick a colour och sjung med i ”The kitchen song”!

https://urplay.se/program/207853-pick-a-colour-cooking

Vi har pratat om vad som skiljer en faktatext (beskrivande text) från en berättande text. Sedan har eleverna har fått välja en faktabok om ett djur på Polyglutt och läst/lyssnat på den noga. Nu är vi mitt uppe i att skriva stödord under olika kategorier som föda, utseende, boplats, ungar, fiender och annat intressant. Nästa vecka ska vi skriva egna faktatexter utifrån stödorden. Tänk vad vi lär oss hela tiden!

Idag jobbade vi lite olika i grupperna så spindlarna skrev inte i sina h-böcker.

V.18

mån –

tis –

ons – läs- och skrivläxa: kap 24 ”Önska mig lycka till!” s.133-137 i läseboken och s.26 i läxboken (+spela in läsläxan och skicka till fröknarna)

tor: ma-läxa: ma-läxboken läxa 9 (s.18-19), vi går till biblioteket

fre: idrott i sporthallen (ej ombyte), h-boken hem för underskrift

Trevlig helg!