Veckobrev v.33

Hej!

Då var en mycket intensiv vecka till ända. Både barn och vuxna är trötta, men vi hoppas och tror att alla känner sig nöjda med sin vecka. Det har varit många nya intryck och det är klart att det märks att tempot blir lite högre i trean och att rasterna blir lite kortare.

Första temat i NO är Ekologi, med näringskedjor, näringsvävar och näringspyramider, och i SO är det GOTW och Säker cykel som gäller.

Matematiken börjar med volym. Vi har bl a tränat på att jämföra och omvandla olika mått.

Under veckan har eleverna skrivit texter om sina sommarlov. Vi är riktigt stolta över hur fina texter det har blivit trots att de flesta inte har skrivit så mycket i sommar.

I trean sätter engelskan igång ”på allvar”. Eleverna har fått en Textbook , Magic, i vilken de får en text att träna på hemma varje vecka. Texterna finns också digitalt att lyssna på. Hjälp era barn så att de lyssnar på texten flera gånger och sedan tränar mycket på att läsa själva!

Vi mjukstartar lite med läxorna så den enda läxan till nästa vecka (tisdag) är engelska. Första ma-läxan och läs- och skrivläxan kommer på tisdag.

Mellanmålet funkade bra för många, men en hel del hade glömt att ta med sig….Bra mellanmål är macka och frukt. Dricka behövs egentligen inte för man kan ta vatten i sin mugg. I övrigt tyckte vi att eleverna klarade första långdagen med bravur!

Istället för H-boken får eleverna nu skriva och maila ut information om veckan som varit till er föräldrar. Första gången idag var det mycket med det tekniska så mailet kommer på måndag!

v.34

mån – idrott alla, ta med ombyte för utegympa + duschhandduk

tis –

ons – eng-läxa: ”The letter”, träslöjd (gr 1) – börjar på Parkskolan 8.20 (Kom ihåg lappen med ordnings- och säkerhetsregler!!), idrott ute (gr 2) (ombyte)

tors – syslöjd (gr 2)

fre – idrott ute (gr 1) (ombyte)

Vi i klass 3 önskar alla en riktigt skön helg!