Veckobrev v.36

Hej på er!

Då var simtestet avklarat. Barnen kan nog själva tala om för er om de klarade det eller inte(50 m bröstsim, 25 m ryggsim). För de flesta är det mer träning som gäller och det gör vi i vår. Då kommer de som ska träna mer att åka en gång i veckan under sju veckor, och man åker då så många veckor man behöver tills man klarar det. För er som var sjuka i onsdags gäller att man åker med in och gör ett test vid första träningstillfället. Man kan också åka till simhallen själv och göra simtestet. Kontakta då någon i personalen som kan kolla och ge ett intyg.

Nu fokuserar vi på NO och tema Kroppen några veckor framöver. Än så länge har vi pratat om huden, skelettet och musklerna. Det är spännande att lära sig mer om den fantastiska maskin som kroppen är. Vilken tur att vi har muskler som vi inte behöver styra utan som jobbar automatiskt! Vi har även tvingat fram lite mjölksyra i våra skelettmuskler som sitter på överbenen genom att sitta mot en vägg i 90 grader. Nu vet vi att muskeln får syrebrist och att den då sprutar ut en ”giftig” gas som gör ont.

I matematiken har vi introducerat en strategi till som vi kan använda, utöver RITA och PRÖVA när vi löser problem – TABELL.

Den här veckan har det varit en hel del elever frånvarande. För er som inte fått glosorna, skriv in dem i glosboken. Eftersom det är kompetensutvecklingsdag på tisdag är eng-läxan till torsdag. Ingen ma-läxa till nästa vecka.

Hjälp era barn att komma ihåg läxorna. Än så länge behöver de er stöttning både med att komma ihåg att lämna in på rätt dag och att göra dem! Vidare-uppgifterna i ma-läxboken är nu riktigt kluriga. Jättebra gjort ni som hjälper era barn att göra dessa varje vecka, för varje gång får de med sig lite mer i sin ”ma-verktygslåda”!!Kom ihåg att det finns hjälp/tips att få längst bak i boken.

Varje fredag skriver eleverna nu ett brev till er föräldrar via mejl. Här berättar de om sin skolvecka. Det är jätteviktigt för dem att ni läser dessa och ger era barn någon slags feedback. Skriv gärna något tillbaka!

Veckobrev v.37

mån – idrott för alla, ta med ombyte för utegympa + duschhandduk

tis- Kompetensutvecklingsdag, fritids stängt

ons – träslöjd (gr 1) – börjar på Parkskolan 8.20,  idrott ute (gr 2), läs- och skrivläxa ”ABC-klubbens sista fall” s.21-26 OBS! Kom ihåg att spela in och skicka läsläxan!!

tors – eng-läxa ”One, two,three” + glosor, syslöjd (gr 2)

fre – idrott ute (gr1)

Ha en skön helg alla!!