Veckobrev v.40

Hej!

Nu har en vecka till med hårt skolarbete passerat. Nu är det snart dags för utvecklingssamtal. Vi vill påminna om att ni lämnar in svarstalongerna till utvecklingssamtalet så fort som möjligt.

På matten har vi jobbat med subtraktionsuppställningar med flera växlingar. Vilket kräver en hel del övning. Detta är även en del av matteläxan denna vecka.

På idrotten tjuvstartade vi älgjakten redan på måndagen. En lek där det övas kroppskontroll och att kasta boll med precision. Vi har även haft olika lekar där vi har tränat motoriken. Den ena gruppen har haft hinderbansbrännboll och den andra gruppen har lekt general och spion.

I vårt arbete med kroppen har vi denna veckan pratat om matens väg genom kroppen. Vi har också lärt oss om lungorna och andningen.

På en av svenska-lektionerna fick vi besök av en bibliotekarie som gav oss lite olika lästips. De berättade också om ett kommande läsprojekt. Då kommer alla elever att få en egen bok som vi ska arbeta med tillsammans i klassen.

Vi har börjat skriva olika faktatexter om våra svenska djur och djur i världen.

v.41

mån – idrott (alla), ta med ombyte för innegympa + duschhandduk

tis-Läs- och skriv-läxa Vår lilla stad genom tiderna , ma-läxa arbetsblad uppställningar+ multiplikation, engelska glosor + text ” Three more star 

ons – träslöjd (gr. 1) Parkskolan kl. 8.20, idrott (gr. 2) ombyte + handduk, grupp 2 (spindlarna) biblioteket

tors – syslöjd (gr. 2)

fre – idrott (gr. 1) ombyte + handduk

Ha en härlig helg!!!

(Med reservation för ev. ändringar)