Veckobrev v.46

Hej på er!

Den här veckan har vi multiplicerat och dividerat för fullt i matematiken. Vi har arbetat med att se sambandet dubbelt och hälften i tabellerna 2, 4 och 8 (idag började vi lite med 3 och 6 också).

Hjälp era barn att öva tabellerna på Skolplus :

På våra So-lektioner fortsätter arbetet med forntiden. Den här veckan har det varit mycket fokus på bondestenåldern och vad som är nytt efter jägarstenåldern. Be era barn berätta!

På bilden har vi gjort pepparkaksfigurer till årets adventskalender. Bild på färdigt resultat kommer!

Vi har nu preliminärbokat ett besök på Ekehagens forntidsby i maj 2022. Detta är av erfarenhet ett mycket uppskattat och lärorikt besök. Utflykten kommer att kosta ca 200 kr/elev (+ lite fickpengar) och vi är väl medvetna om att vi inte har sparat någonting till detta tills nu… Men vi hoppas att vi genom vår julfest den 15/12 kommer att kunna samla in en liten del i alla fall. Klassföräldrarna kommer att höra av sig till er om hur ni kan bidra om ni har möjlighet. Hör gärna av er till oss eller klassföräldrarna om ni har ideér på hur vi kan samla in mer pengar till klassen.

En liten påminnelse om engelskaboken och gloshäftet: Hjälp era barn att komma ihåg att alltid ha dessa i väskan på tisdagar (engelskaboken även torsdagar såklart)!

v.47

mån – idrott för alla ombyte + handduk

tis – läs- och skrivläxa: Kapitel 11 ”Stöldligan” s.76-81 (OBS! Kom ihåg inläsningen!),
ma-läxa: läxa 7, engelskaläxa: ”The moon” text+glosor

ons – träslöjd (gr. 1) Parkskolan kl. 8.20, idrott (gr. 2) ombyte + handduk, biblioteket: ormarna (gr 2)

tors – syslöjd (gr. 2) , långdag-mellanmål

fre – idrott (gr1) ombyte + handduk

Trevlig helg önskar vi i trean!