Veckobrev v.40

Hej!

Nu är läseboken igång igen! Träna, träna, träna! Vi har gjort om lite i våra läseboksgrupper så nu har vi 2  grupper som jobbar lite olika med den blå läseboken.  Vi utvärderar hela tiden och försöker så att varje barn får lagom mycket utmaning, därför kommer det att växla ofta för en del som ligger på gränsen mellan den röda och den blå boken. Det är jättebra om vi kan hjälpas åt med detta så hör av er med en gång om ni tycker att det är för svårt eller för lätt för ert barn!

Nu har vi jobbat klart med träden och idag avslutade vi med lite kooperativa övningar (detta berättar vi mer om på föräldramötet…). Det är så roligt att se när de arbetar tillsammans och hjälper varandra!!

I svenskan har vi arbetat med den svåra bokstaven Rr den här veckan. Vi bor ju i djupaste Småland…. I matematiken tränar vi på att lära oss skillnaden mellan halva och hälften.

Nästa vecka är Pernilla ledig torsdag-fredag. Thomas och Ulrika ansvarar för spindlarna.

v.41

mån –

tis – grupp 1: idrott inne i sporthallen

ons – läs- och skrivläxa: kap 5 ”Ruta på rasten”

tors – grupp 2: idrott inne i sporthallen

fre – ma-läxa: ma-läxboken läxa 6 (s.12-13), h-boken hem för underskrift

Trevlig helg önskar alla i i ettan!