Veckobrev v.42

Hej på er!

Nu  har vi haft So för första gången och då pratade vi om skolan som arbetsplats för både elever och vuxna. Vilka yrken finns det här? Vem bestämmer vad? Hur ska vi vara för att alla ska må bra i skolan? Detta mynnade ut i klassregler som eleverna själva  bestämde. Vi fick höra många kloka tankar!

I svenskan den här veckan har vi jobbat med vokalen Ee och vi jobbar mycket med att forma bokstäverna som vi arbetat med hittills rätt. När vi skriver tränar vi på att använda så många små bokstäver som möjligt och att göra mellanrum mellan orden. Nya ordbilder den här veckan är du och den. Ordbilder som vi upplever att många har svårt att komma ihåg är: du, den, det, ett och en. Träna gärna extra hemma!

I matematiken arbetar vi nu med begreppen färre och fler. Vi tränar på ett färre, ett fler, två färre och två fler. Öva gärna hemma också!

På bilden den här veckan tillverkades det läskiga spindlar inför Haloween!

Nästa vecka behövs inget ombyte till idrotten. Eftersom FN-firandet infaller på den ena gruppens sporthallstid så får båda grupperna ha utomhuslekar.

På måndag behöver vi samla in alla ipads för justeringar och uppdateringar. Vi hoppas bli klara under måndagen så barnen kan få med dem hem på tisdag igen!

v.43

mån –

tis – gr 1 idrott utomhus-inget ombyte behövs, Föräldramöte kl 18.00

ons – läs- och skrivläxa: kap 7 ”Efter matchen”

tors – Fn-firande i Emåkyrkan och i faddergrupperna, gr 2 idrott utomhus-inget ombyte behövs

fre – ma-läxa: ma-läxboken läxa 8 (s.16-17)

Ha en skön helg önskar vi i ettan!!