Veckobrev v.45

Hejsan!

Då var vi igång igen efter höstlovet! Den här veckan har vi fortsatt att jobba med subtraktion och addition i matematiken(vi använder nu dessa ord istället för plus och minus, så jättebra om ni gör det hemma också!).Vi har även introducerat begreppen summa och differens men har inte använt dem så mycket än. I addition säger vi ”lägg ihop” och i subtraktion säger vi ”räkna ut skillnaden” eller ”minska med”.

I No jobbar vi vidare med skogens djur och den här veckan har det handlat om älgen.  I So har det handlat om trafik. Barnen vet nu mycket väl vad man ska göra och vad ska se upp för i trafiken (i teorin….), nu behövs bara mycket övning i praktiken. De kan även en hel del trafikmärken. Leta gärna trafikmärken på vägen till och från skolan!

Nu har vi bokat Emåkyrkan för Julspel onsdagen den 27 november kl 18.00. Hoppas att så många som möjligt kan komma! Fredagen den 29/11 spelar vi upp Julspelet för övriga klasser i skolan.

Idag har vi inte skrivit i h-boken så boken är inte med hem… Istället har vi haft lite ipad-utbildning med barnen. Be dem visa er vad de har lärt sig (air droppa, redigera bilder) och vad de har skrivit i skolstil!

Idag hälsar vi en ny tjej välkommen till klassen. Hon heter Zofia och ska gå hos Spindlarna.

V.46

mån –

tis- grupp 1: idrott

ons – läsläxa: olika småböcker

tors – grupp 2: idrott

fre – ma-läxa: läxa 9 (s.18-19), h-boken hem för underskrift

Trevlig helg!