Veckobrev v.46

Hejsan!

Då har vi äntligen börjat med lite större tal! Den här veckan har vi tränat på att forma och dela upp talen 6-10. Vi har också tränat på hur man kan visa talen på olika sätt och talens grannar.

I svenskan har vi arbetat med vokalen Ii. Nya ordbilder denna veckan är ”kan” och ”inte”. Träna jättegärna på ordbilderna vi har jobbat med hittills. Skriv dem på lappar och öva tills de sitter!

Kom ihåg hur viktig högläsningen är mitt i allt ”lästraggel”!

https://youtu.be/X1nzc9P5MSA

Den här veckan har vi också introducerat ämnet religion. Vi har pratat om gamla testamentet och lärt oss om Skapelseberättelsen, Adam och Eva, och Noas ark. Spännande!

Den 21/11 är det Samråd för vårdnadshavare (tidigare föräldrarådsmöte). De som är representanter är kallade. Hör av er till Angelica (Texaz H`s mamma) eller Angela (Alinas mamma)(reserv) om ni har några synpunkter som ni vill ha framförda. Även kost- och städchefen kommer att vara med på detta mötet om det är något inom detta område som ni vill ha framfört. 

I och med att det är kompetensutvecklingsdag på tisdag, och grupp 1 missar sin idrott, så ställer vi in gympan för alla nästa vecka och övar till julspelet lite extra istället.

V.47

mån –

tis – Kompetensutvecklingsdag, eleverna är lediga från skolan

ons – läs- och skrivläxa: kap 9 ”Ristin ir slit”

tors – ingen idrott för grupp 2

fre – ma-läxboken: s.20-21 , h-boken hem för underskrift

Ha en skön helg alla!!🤗