Veckobrev v.47

Hej!

Det är så roligt att se hur läsningen kommer igång för den ena efter den andra!! Men tyvärr så finns det ingen genväg för nybörjarläsaren…Det är bara att TRÄNA och TRÄNA och TRÄNA lite till. Tiden ni där hemma (och vi i skolan) lägger ner på lästräning nu i början har vi igen flera gånger om. Inte minst är det viktigt för självförtroendet!!

I matematiken den här veckan har vi arbetat vidare med talen 6 – 10 på olika sätt och i svenskan har vi bl a tränat på de nya ordbilderna ”hon” och ”han”.

Igår loggade vi in alla eleverna på inläsningstjänst. Det här är en fantastisk app där man kan lyssna på böcker. Vi lärare kan lägga in böcker till alla elever men de kan även själva söka och ”låna” till sin bokhylla. Be dem visa er i helgen!

Nu ser vi fram emot Julspelet nästa vecka! Vi har alla kläder som behövs här på skolan, skulle det saknas något hör vi av oss inom kort.

mån –

tis – idrott: grupp 1

ons – läs- och skrivläxa: kap 11 ”Valles verkstad”, Julspel i Emåkyrkan kl. 18.00

tors – idrott: grupp 2

fre – 1:a advents firande i Emåkyrkan, ma-läxa: arbetsblad ”Bli snabb upp till 10”

Ha en skön helg!!