Veckobrev v.49

Hej på er!

Nu är skrivandet på våra julsagor i full gång! Här tränas mycket IT-kunskap samtidigt med läsning och skrivning!

I matematiken tränar vi på strategier för huvudräkning t ex minska med 1 (2,3 och 4), öka med 1 och lägga ihop. Nästa vecka blir det bl a strategin liten och stor skillnad. Vi tränar mycket på att hoppa på tallinjen! I all huvudräkning har man jättestor nytta av att kunna talkamraterna för talen 1-10 utantill. Ta hjälp av fliken på ma-läxboken och öva tillsammans med era barn!

Många är jätteduktiga på att komma ihåg att lämna in läxorna på rätt dag men några har inte kommit in i den rutinen än. Snälla hjälp era barn med detta! Vi vill också att ni hjälper dem att rätta gamla fel i sina läxböcker.

Hos Ulrika arbetar barnen med så här fina julböcker:

V.50

mån –

tis – idrott: grupp 1

ons – läs- och skrivläxa: Kap. 12  ”Kladden och Sladden” (s.52-55)

tors – idrott: grupp 2

fre – Luciafirande i Emåkyrkan – klass 3 står för programmet, ma-läxa: läxa 12 (s.24-25)

Trevlig helg från oss i ettan!!😍