Veckobrev v.8

Hej!

Den här veckan hälsar vi Evelina Svanberg välkommen till klass 1. Hon går sista året på barn- och fritidsprogrammet på Brinellgymnasiet och ska göra sin praktik här hos oss i 6 veckor.

Den här veckan har också ett körprojekt startat upp. Det är Maria Wallinder, rytmikpedagog från Kulturskolan i Nässjö, som kommer och sjunger med klass 1 på onsdagar. Det kommer att hålla på i 7 veckor och mynnar ut i en konsert för övriga barn på dagen och för föräldrarna på kvällen. Temat för detta projekt är rymden!

I matematiken tränar vi på samband mellan ental och tiotal, t ex 2+3=5  20+30=50, och ordningstalen. Det är klurigt att komma ihåg namnet på 6:e ”sjätte”…Träna gärna på Bingel (kap 8, ordningstalen) hemma!

I svenskan har vi en repetitionsvecka och börjar alltså inte på en ny bokstav. Vi har tittat på vikten av att komma ihåg streck och ring över bokstaven a när man skriver, t ex har-hår-här, för ordens betydelse.

Hos Ulrica har eleverna börjat med ett nytt spännande tema, bondgården, och detta tema kommer att fortgå under stor del av våren. Vi kommer då även att göra ett besök på en bondgård!

Fredagen den 6/3 ska förskoleklassen och klass 1 åka skridskor i Stinsens arena i Nässjö. Mer info kommer om detta men kolla gärna upp redan nu hur ni har det med skridskor.

Nu har vi löss i klassen igen! Kolla/kamma era barn i helgen!

v.9

mån –

tis – idrott: grupp 1

ons – läsläxa: olika småböcker (ingen skrivläxa)

tors – idrott: grupp 2

fre – ma-läxa: arbetsblad, h-boken hem för underskrift

Trevlig helg önskar vi i ettan!!