Veckobrev v.14

Den här veckan har vi haft lite påskfokus i ettan. Vi har lärt oss om högtiden påsk och om våra traditioner. Vi har också haft påskäggjakt,  påsktipspromenad och påskpysslat lite! Mysigt!

Eleverna har fått en ny app på sina ipads, Elevportal. Här kan de logga in och bl a komma åt sli.se där alla faktafilmer vi ser i skolan finns. Be dem gärna visa påskfilmen vi tittade på igår!

I matematiken den här veckan har vi tränat på att använda begreppen rimligt och orimligt. I svenskan har vi jobbat med bokstaven Yy. Lilla y är klurig att forma. Träna gärna lite extra hemma!


Nu är det då dags för ett välförtjänt påsklov efter en något turbulent vårtermin! Vi hoppas att skolan kan fortsätta som vanligt efter påsklovet men idag fick eleverna med sig alla sina viktigaste böcker hem igen, om utifall att…. Påsklov innebär ju också nytt Läsbingo. Den här gången tänkte vi utmana klassen att läsa genom en belöning om hela ettan samlar ihop 150 poäng! En rad är värd 3 poäng, två rader 5 poäng och hel bricka är värd 10 poäng! Läs så det ryker!!

För er som inte var här idag: Gör ett eget rutsystem på 9 rutor att kryssa i
En bild från en skön vårpromenad i veckan!

V.15  PÅSKLOV

V.16

mån – Annandag påsk, alla lediga

tis – idrott: grupp 1

ons – läs- och skrivläxa: kap 21 ”Tyvärr, tyvärr” s.90-94 (spela in på röstmemo och maila till Thomas eller Pernilla)

tors – idrott: grupp 2

fre – ma-läxa: läxa 9 s.18-19, h-boken hem för underskrift

Vi önskar alla barn ett skönt påsklov och alla vuxna en skön påskledighet!

GLAD PÅSK!! 🐣🐣🐣