Hej på er!

Första skolveckan är slut och jag tror att både barn och vuxna behöver pusta ut! Vi har fått en bra start på terminen och även om värmen och ”ringrostigheten” har försvårat arbetet en del så har eleverna kämpat på! Vi är så glada över våra nya lokaler, allt är ljust, fräscht och ordentligt ljuddämpat!

Vi har startat upp arbetet i både svenska och matematik och nästa vecka startar vi upp övriga ämnen också. Nytt för i år är engelska, spännande!

Igår hade vi en mysig klassutflykt! Vi gick till Pernillas trädgård och där badade vi i poolen, spelade kubb och krocket, och hade mattestationer med volym och mattespel. En dag att minnas mörka höstdagar!

Tyvärr har vi besök av löss i klassen igen. Kolla och kamma igenom håret på era barn! Läs information om huvudlöss under rubriken länkar.

Nu har läsläxan kommit hem igen! Försök att läsa med era barn så mycket det bara går. Spela in i röstmemo och maila till Thomas eller Pernilla!

Med hem är idag också h-boken. Be barnen läsa och/eller berätta om det de har skrivit och ritat om veckan och skriv sedan er signatur så vi vet att ni har sett.

v.35

mån –

tis –

ons – läs- och skrivläxa: Diamantjakten kap 1

tors – ma-läxa: läxboken läxa 1 s. 2-3

fre – idrott för båda grupperna ute: ta med lämpliga kläder och duschhandduk, h-boken hem för underskrift

Ha en trevlig helg önskar vi i tvåan!