Veckobrev v.35

Hej på er!

Den här veckan har skolarbetet kommit igång på riktigt! På No/So passen har vi startat upp 2 teman. NTA-lådan ”Fast och flytande” hos Thomas och ”Insjön” hos Ulrica. NTA-temat började med att hitta likheter och olikheter i egenskaper mellan 2 föremål och Insjö-temat har handlat om abborrar och gäddor. Pernilla har startat upp engelskan och ett nytt svenska-arbete med boken Språkskrinet.

På engelskan kommer vi att titta på serien ”Pick a colour” och utgå från den när vi tränar fraser och ord ! I språkskrinet kommer vi att varva ordkunskap och språklära med att skriva olika texter.

https://urplay.se/program/192350-pick-a-colour-my-name

Vi vill påminna igen om att ni måste gå in själva och anmäla frånvaro på Tieto. Det var många elever sjuka idag och de flesta är inte anmälda! Hör av er om det inte fungerar.

Barnen är jättehungriga timman före lunch! Vi ber er att försöka komma ihåg att skicka med en frukt till första rasten! En del barn behöver nog mer, ev en smörgås eller liknande, för att orka jobba ända till lunch. Det är viktigt att de äter en ordentlig frukost också!

I veckan fick vi besök av ordentliga regnskurar! Tänk på att det är dags att skicka med regnkläder om ni inte gjort det tidigare..

V.36

mån –

tis –

ons – skriv- och läsläxa: kap 2 ”Ödehuset”

tors – ma-läxa: ma-läxboken läxa 2 s.4-5

fre – idrott utomhus: ta med ombyte och duschhandduk, h-boken hem för underskrift

Ha en riktigt skön helg önskar vi i tvåan!!