Veckobrev v.36

Hej!

Då var första höstveckan gjord och i skolan börjar rutiner att sätta sig och allt flyter på ganska bra! I matematiken har det handlat mycket om problemlösning i veckan. Problemen har handlat om hur många djur (med olika många ben) man ser och antalet ben de har tillsammans. Vi har kommit på strategier och tillsammans upptäckt att det kan finnas många olika lösningar. Efter det har eleverna fått formulera egna liknande problem. Detta är inte så lätt i början men de var riktigt duktiga och hade många kluriga idéer.

I svenskan har det handlat om liknelser, t ex ”Arg som ett bi”, ”Listig som en räv” och ”Klok som en uggla” osv och vokaler. Än så länge lyssnar vi bara på vokaler i ord och bestämmer om de är uppe-(låter kort) eller nere-vokaler (låter långt). Så småningom kommer vi in på hur dubbelteckning hör ihop med detta.

På Thomas NTA lektioner har det denna veckan handlat om att sortera föremål efter egenskaperna färg och form.

På engelskan har vi läst i boken ”Happy” och tränat lite extra på det svåra ordet ”this”.

På idrotten har vi bestämt att vi kör utan ombyte så länge vi är utomhus.

v.37

mån –

tis – Projektet ”Musik-kul” startas upp. Maria från musikskolan kommer och lär barnen spela ukulele.

ons – läs- och skrivläxa: kap 3 ”Ett överraskande besök” s.5

tors – ma-läxa: arbetsblad (tiokamrater och problemlösning)

fre – idrott: inget ombyte behövs, h-boken hem för underskrift

Ha en trevlig septemberhelg!