Veckobrev v.43

Nu är äntligen Nya Emåskolan officiellt invigd! Med pampa och ståt klipptes det blå-gula bandet i tisdags! Tal och tacktal hölls, presenter delades ut och alla barn sjöng ”FN-sånger” så fantastiskt fint. Efteråt bjöds det på saft och bulle.

Den här veckan har vi haft tema ”Halloween-tema” i både svenska, bild och engelska. Vilka fina spökberättelser eleverna har skrivit. Vi är riktigt stolta över dem! Hoppas ni får ta del av dem därhemma också! På engelskan spelade vi memory med ”Halloween words” och på bilden blev det bl a katter och pumpor.

Igår var vi och lånade böcker på biblioteket. Barnen lånade minst en bok var som de kan läsa i själva. Eftersom de inte fick någon ny läsläxa (undantag Yvonnes grupp) så är det extra viktigt att ni hjälper era barn att hitta lässtunder under lovet. Ta hjälp av läsbingot vi skickade med hem!

I matematiken den här veckan var det dags för problemlösning igen. Den här gången handlade det om att hoppa ”tidsskutt” och räkna ut när något var färdigt.

Under höstlovet bjuds det på en hel del gratis aktiviteter för barn i Bodafors.

V.45 är sporthallen upptagen på fredagen så då passar vi på att simträna i bassängen i sporthallen istället. Ormarna simmar v.45 och spindlarna simmar v.46.

Vi hann inte med att skriva i h-boken idag så den är inte med hem..

V.44 HÖSTLOV

V.45

mån –

tis –

ons –

tors – ma-läxa: arbetsblad med klockan

fre – idrott i lilla hallen: spindlar (blå och grön grupp), bad: ormar (gul och röd grupp), h-boken hem för underskrift

Ha nu ett skönt höstlov alla, så ses vi igen om lite mer än en vecka!

Hälsningar från oss i 2:an!